Ring oss gärna!
08-534 710 70

61-åring har nypremiär

2011-09-11
Sedan 1950 har Intima teatern varit en teaterlokal och efter att Hasse Wallman tog över fastigheten 1997 så fick teatern namnet Wallmans Intima. Fram till 2010 då 2entertain köpte teatern och idag driver den med sitt ursprungliga namn, Intima Teatern. Tanken var att scenen skulle vara liten och intim. I år fanns Fyra Byggare bakom teaterns ridåer då vi renoverade Intiman invändigt inför nypremiärerna i höst, september.

Projektet omfattade ombyggnad i foajén där det skedde utbyte av golv, renovering och produktion av både garderober och personalrum. Inredningen är nymålad och ombyggd. Lalle, som är ansvarig för Intima projektet, nämner att teatern är gammal och att salongen är så pass fin att den fortfarande står i original.

”Företaget, 2entertain, är jätte nöjda beställare och det gör oss förstås väldigt stolta”, säger Lars Ehrlund på Fyra Byggare.

Jobbet har pågått i stort sätt hela sommaren och cirka tio man har arbetat med projektet. Vi har fräschat upp teatern, införskaffat helt ny belysning och nya kristallkronor på vägg och i tak är uppmonterade. Fördelar för teatern är den nya hissen och toaletten för funktionshindrande som byggdes till i år.

”Detta byggprojekt skiljer sig från andra då vi arbetat i en kulturfastighet, det är ett kul jobb med känsla som sticker ut”, säger Lars.

Fördelarna med projektet är att det är så pass välkänt och att många känner till Intiman. Att jobba i stan ger både positiva och negativa sidor, folk ser bygget men trafiken och transporten av material gör det lite komplicerat.

”Det är kul att arbeta med ett sådant här projekt för det sitter historia i väggarna”, avslutar Lars.

Éntren till Intiman. Här uppträder Maria Möller på nypremiären. (klicka för förstoring)
(klicka för förstoring)