Ring oss gärna!
08-534 710 70

Anrika Hotell Kramers fasad i Malmö renoveras

2011-05-06
Hotell Kramer är ett av Malmös mest klassiska hotell. Med sin vackra och ståtliga fasad ut mot Stortorget har hotellet blivit ett kännetecken i Malmös stadskärna. Nu skall STARK renovera fasaden på det historiska 1800-talshotellet och uppdragsgivaren för projektet är Pandox AB.

På 1860-talet drev Anna och Fritz Kramer hotell vid Stortorget i Malmö. Paret köpte in fastigheten tvärsöver torget och döpte om detta till Kramer Hotell. Affärerna gick så pass bra att paret beslöt att riva och bygga upp ett nytt hotell efter ritningar från danske arkitekten Carl Ferdinand Rasmussen.

Ett kändishotell
1877 stod hotellet klart och Anna och Fritz visste hur man marknadsförde sig: dagliga annonser i tidningen Snällposten bidrog i stor utsträckning av folk strömmade till, man annonserade även vilka som ankom under rubriken: ”Ankomna resande, Kramers Hotel:…”

Här har gäster som Kung George av England, Maurice Chevalier, Max Hansen och sist men inte minst vår Karl Gerhard bott, alla i hotellets lyxsviter.

Efter att hotellet drivits av fyra generationer i familjen Kramer förvärvades så Hotell Kramer av Pandox AB, en av Europas ledande aktörer inom hotellfastighetsmarknaden.

Stark partner för renovering
Två av Hotell Kramers fasader har renoverats vid ett tidigare tillfälle. Nu har Pandox har valt STARK som samarbetspartner vid resterande renovering av fastigheten. Avgörandet föll på att Pandox ser en långsiktig och kvalificerad partner i STARK-företagen.

Projektet startar nästa vecka och skall stå klart sensommaren 2011.

Hotell Kramers fasad ut mot Stortorget i Malmö. Bilden är tagen från Wikipedia (klicka för förstoring).
Hotell Kramers lobby (klicka för förstoring).
Det vackra trapphuset (klicka för förstoring).