Ring oss gärna!
08-534 710 70

Avslutat arbete på centrala Östermalm

2015-05-21
STARK Fasadrenovering har under våren 2015 avslutat en yttre renovering av en fastighet i hjärtat av Östermalm. Fastigheten, med en historia som sträcker sig till andra halvan av 1800-talet har omsorgsfullt restaurerats och står idag som en vacker del av områdets arkitektur.

Merparten av Östermalm bebyggdes under åren 1870 - 1920. I början av denna period uppfördes ett av STARKs senaste projekt i området. Med sin tidstypiska arkitektur har fastigheten än idag kvar många av sina ursprungliga detaljer.

För att bibehålla såväl funktion som utseende hos en fastighet krävs med tiden ett visst underhåll. När turen i början av 2014 föll på en flerbostadshus på Karlavägen i Stockholm var det STARK Fasadrenovering som fick förtorende att utföra entreprenaden.

Kvarteret Rackelhanen 1-2 har under senaste tiden genomgått en omsorgsfull renovering av fönster, omgjutning av balkoner samt avfärgning av fasad. Ett arbete som färdigställdes i maj 2015. Den vackra fastigheten har nu fått den tillsyns den förtjänar och kommer i framtiden fortsatt vara en väl bevarad påminnelse i Stockholms dåtida arkitektur.