Ring oss gärna!
08-534 710 70

Avslutat projekt på Hammarbyhöjden

2015-04-22
Under andra halvan av 2014 beslutade en bostadsrättsförening i Hammarbyhöjden om en genomgående yttre renovering av sin fastighet. STARK Fasadrenovering fick förtroende att ansvara för entreprenaden som färdigställdes i mars 2015.

Hammarbyhöjden bebyggdes till största del under slutet av 30-talet, vilket satt en tydlig prägel på arkitekturen i omårdet. Den tidstypiska fuktonalismens drag siktas genomgående i hela stadsdelen som erbjuder lugna kvarter precis utanför Stockholms tullar.

Med fastigheter i allmänmhet, krävs ett visst underhåll och upprustningar med jämna mellanrum. När en bostadsrättsförening på Finn Malmgrens väg beslutade om en omfattande yttre renovering var det STARK som fick i uppdrag att utföra arbetet.

Fastigheten som ligger i hjärtat av Hammarbyhöjden är typisk för stadsdelen med tydlig funktionalistisk arkitektur. Den putsade fasaden har fått ny puts, balkongerna har gjutits om och samtliga fönster har renoverats.

Sedan slutet av mars står fastigheten klar, med ett nytt, fräsch yttre som kommer vara de boende till förfogande i många år framöver.