Ring oss gärna!
08-534 710 70

Fasadputsrenovering och Fönsterbyte på Hilton Hotell Slussen

2013-01-31
Den 25 januari hölls den sista slutbesiktningen på Hilton Hotell vid Slussen med en godkänd entreprenad. Arbetet, som påbörjades i September 2012, har omfattat en upprustning på en totalyta av 2500 kvm på en huskropp. De cirka 400 rummen som hotellet har att erbjuda har nu fått en mer stilren utsida med en nyfärgad fasad och 150 nya fönster.

Pandox AB, som är en av fastighetsägarna, har tidigare haft framgångsrika samarbeten med Stark. I detta projekt var Frasse Hansen, en Pandox representant som även var projektledare på beställarsidan, väldigt nöjd över STARK:s insats och kommenterar följande:

"Arbetetsprocessenhar varit oerhört bra och en god kommunikation har ständigt förts mellan samtliga inblandade".

Totalt var 15 personer på plats och arbetade med projektet från starten. Materialet som användes var c-bruk och silikonhartsfärg i två olika kulörer. Övriga byggföretag på byggarbetsplatsen var Birger Ekströms Bygg, Snabbt och Tryggt Bygg samt Carlssons plåt.

Martin Waulf, som representerar STARK, säger några väl valda efter sin tid som platschef på Hilton Hotell vid Slussen :

"Det var mitt första jobb med fönsterbyten och första gången jag var inblandad i en hotellrenovering så det har varit lärorikt".

Något utmärkande för Hilton Hotell vid Slussen är den speciella arkitekturen med ett flertal eleganta burspråk på olika delar av byggnaden. Fasadbelysningen lyfter även upp utseendet väldigt mycket, speciellt på kvällstid.