Ring oss gärna!
08-534 710 70

Förvärv av Söderberg & Kruus

2015-01-27
Det nya året fick en händelserik start med ett förvärv av konkursdrabbade Söderberg & Kruus. Företaget har under en längre tid varit verksamma inom Stockholmsområdet främst gällande fasadrenoveringar och STARK stärker i och med förvärvet sin position i branschen.

Söderberg & Kruus har under en längre tid erbjudit ett brett utbud av tjänster inom yttre entreprenad, där fasader har varit den huvudsakliga sysselsättningen. Man har varit aktiva i Stockholm med omnejd och har arbetat med såväl nyproduktioner som äldre fastigheter.

Söderberg & Kruus har under de senaste åren varit hårt ekonomiskt drabbat och vid årsskiftet tvingades bolaget till konkurs. STARK Fasadrenovering har i samband med förvärvet tagit över flertalet nya medarbetare och kunder, tillsammans med bolagets tillgångar och inventarier.

Carl Cederqvist och Jan Lundqvist, som innan konkursen arbetat för Söderberg & Kruus har sedan den 12e januari påbörjat sina nya anställningar hos STARK. Carl ser positivt på framtiden och säger att det ska bli kul att jobba med något nytt och fräscht. Även Jan menar att det är spännande med något nytt och säger att det än sålänge har fungerat jättebra.

STARK har även bidragit till att aktiva kunder inte har drababts av konkursen genom att överta både pågående som icke påbörjade kontraktsuppdrag. Då vi har agerat på samma marknad så har vi på STARK, sedan tidigare, en mycket god relation med alla drabbade kunder, berättar Mikael Karlsson, VD på STARK.

Vi har nu hittat riktigt bra lösningar så att dessa entreprenader ska påverkas minimalt, fortsätter Mikael. Vi är både stolta och glada över det förtroende som kunderna visat för oss på STARK. Det är förstås en knepig situation med både en konkursrelation som ett överlåtande till annan utförande entreprenör. Men med oss har man känt den tryggheten, avslutar Mikael.

 

Söderberg & Kruus