Ring oss gärna!
08-534 710 70

Fyra Byggare bygger avancerat laboratoruim i city

2011-03-03
Fyra Byggare, tidigare ingående i STARK, har fått uppdraget att bygga om kontorsfastighet i centrala Stockholm; det handlar om hyresgästanpassningar i form av nya kontor och avancerat laboratorium för utveckling och test av hudvårdsprodukter.

Kontosfastigheten som rymmer ca 400 anställda i tre våningsplan, ligger på Mäster Samuelsgatan 56, mitt i centrala Stockholm. För hyresgästs räkning skall lokalerna anpassas och både kontorsdelar och avancerat laboratorium byggas upp. Ombyggnationen innefattar ca 1500 kvm i mittersta våningsplanet som skall husera hyresgästens forskning- och utvecklingsverksamhet och skall stå klart efter sommaren, berättar Lars Ehrlund, som är platschef för projektet:

-Det som särskiljer denna hyresgästanpassning från andra är just att den framtida verksamheten i lokalerna har en kravspecifikation utöver det vanliga.

-I lokalerna skall exempelvis laboratorieodlingar kunna göras, vilket ställer höga krav på bland annat renhållning och installationer för brand och ventilation, berättar Lars.

-Dessutom skall ombyggnationen ske på närliggande eller samma våningsplan med pågående verksamhet, vilket kräver bra samordning mellan oss och hyresgästerna, avslutar Lars.

Entreprenaden beräknas ha ett ordervärde mellan 10-15 MSEK och kommer att syssel sätta ca 20 personer.

Fastigheten finns på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm (klicka för förstoring).