Ring oss gärna!
08-534 710 70

Fyra höghus i förtroende från Riksbyggen och NCC

2011-05-12
I början på juni förra året sattes första spadtaget i jorden för kvarteret Lekrummet på Melongatan i Hässelby Strand. Riksbyggen och NCC har i partnerskap jobbat med projektet som består av nyproduktion av fyra fastigheter om 8600 kvm bruttoyta totalt. STARK putsar nu höghusen med tjockputs och förser alla fönster och balkongdörrar med anslutningsband.

Sedan sommaren 2007 har Riksbyggen och NCC planerat nya bostäder i Hässelby Strand. Under lågkonjunkturen fick en byggstart vänta, men nu har det nya kvarteret Lekrummet påbörjats.

Projektet genomförs i samarbetsformen partnering; en strukturerad samarbetsform där byggherren och entreprenörer gemensamt löser en bygguppgift. Metoden baseras på ett öppet och förtroendefullt samarbete där parternas yrkeskunskaper kompletterar varandra genom projektets alla skeden. 

De fyra fastigheternas fasader får varma färger i brunt, rött, beige och gult. Många av lägenheterna har fönster i flera väderstreck och alla har stora balkonger eller uteplatser. 

Certifierad fasadentreprenör 

Runt alla fönster och balkongdörrar applicerar STARKs murare ett anslutningsband för att förhindra läckage in bakom fasadputsen.

- Vi sätter anslutningsbandet mellan fönsterkarm och isolering och sedan så läggs putsbruket utanpå, berättar Pär Johansson, lagbas på plats.

- Det innebär att även om tidens tand gör att putsen släpper lite från fönsterkarmen, så blir det inget läckage in i konstruktionen. 

Samtliga anställda yrkeshantverkare hos STARK har certifikat, dvs är specialutbildade, på de vanligast förekommande fasadmaterialen på marknaden. 

- En viktig bit i vårt arbete är också egenkontrollen, dvs att vi kontrollerar vårt eget arbete. Vi har alltid timmar avsatta för att kontrollera att vi utfört jobbet såsom det står i beskrivningen.

 - Egenkontrollen är som en slags garanti på arbetet, även för sådant som inte syns vid en besiktning. Infästningen av isoleringen är ett sådant exempel, avslutar Pär. 

Kvarteret Lekrummet skall stå klart under hösten och blir Brf Fruktskålen och Brf Sydfruktens nya hem!

Vladislav Kourinnoi och Lennart Häll lägger på grundbruk högst upp vid vindskivorna på kvarteret Lekrummets höghus (klicka för förstoring).
Pär Johansson är lagbas på STARK och hans uppgift är bland annat att utföra egenkontroller av sitt arbetslags arbete (klicka för förstoring).
Så här kommer kvarteret Lekrummet att se ut när fastigheterna är klara till hösten (klicka för förstoring).