Ring oss gärna!
08-534 710 70

KMH och Lumapark slutförda!

2016-06-20
Två spännande nyproduktioner har nyligt slutförts av oss på STARK. Dels är det prestigeuppdraget att putsa den nya Kungliga Musikhögskolan, mittemot Stockholms Olympiastadion. Dels är det Kv. Lumaparken, ett spännande bostadsprojekt nere i Hammarby Sjöstad.

Våren i vår bransch innefattar många spännande avslut på projekt. I år är inget undantag och vi kan nu stänga böckerna för två roliga prestigeprojekt.

 

Kungliga Musikhögskolan, KMH - NCC och Akademiska Hus

STARK har åt huvudentreprenören NCC utfört fasaduppdrag och murningsuppdrag i samband med byggandet av nya Kungliga Musikhögskolan, ett rikitigt prestigeuppdrag. Byggherre är Akademiska Hus.

Kungliga Musikhögskolan är Sveriges enda fristående högskola inom musikområdet och utbildar studenter på högsta internationella nivå, i folkmusik, jazz/pop/rock, klassisk musik, dirigering, komposition, musik- och medieproduktion som inom olika lärarutbildningar med musikalisk inrikning.

Högskolan med anor ända tillbaks till 1771 flyttar nu in i ett modernt campusområde, beläget mittemot Stockholms Olympiastadion, inom tidigare militära högkvarteret.

- Uppdraget har innefattat både nyproduktion med moderna material som restaureringsuppdrag av gamla militära stallbyggnader, berättar Stefan Karlsson, företagschef på STARK, och fortsätter, det har varit utmanande och roligt att få inkludera olika uppdragstyper och få vara med att bygga ett nytt landmärke i Stockholm"

 

Kv. Lumaparken - BESQAB

Hammarby Sjöstad har utvecklats till en sprudlande stadsdel på gränsen till Södermalm, med ett modernt storstadsboende innefattande mycket variation och ett stort utbud.

Mitt i sjöstaden ligger Lumaparken. Invid parken och integrerat i det historiska LUMA industriområde så har Besqab uppfört två flerfamiljshus, om sju våningar, med totalt 74 bostadsrättsslägenheter.

STARK har slutfört uppdraget att förse husen med modernt system med både isolering och puts.

 

Nya KMH Campus är en spännande mix av framtid och historia
Moderna energieffektiva system på en spännande fasad
Spännande flerfamiljshus invid Lumaparken och sjöstadens myller