Ring oss gärna!
08-534 710 70

Lars Dahlberg till Fasadgruppen

2016-11-14
Lars Dahlberg rekryteras till Fasadgruppen, Sveriges största fasadkoncern. Lars skall inom koncernen arbeta med inköpsfrågor och samordning av våra leverantörer, i samverkan med dotterbolagen STARK och Karlssons.

 

STARK Fasadrenovering har i maj genomfört ett samgående med AB Karlssons Fasadrenovering och bildat sveriges största fasadkoncern, med verksamhet från Stockholm och Mälardalen, ner genom södra Sverige till Blekinge, Småland och Skåne.

Samgåendet har skett igenom bildandet av moderbolaget Fasadgruppen Sverige AB.

Verksamheten omsätter ca 300 Mkr och har ca 150 anställda. Kontor finns i Stockholm, Vetlanda och Malmö och förråd finns bla. i Stockholm, Eskilstuna, Linköping, Vetlanda, Kalmar och Malmö.

Från den 14 november har Fasadgruppen rekryterat Lars Dahlberg, för att arbeta med samordning av inköp och relationer med leverantörer.

Lars kommer närmast från rollen som Affärsområdeschef Fasad hos DAW Nordic (CAPAROL) med ansvar för deras fasadsystem. Innan det har Lars haft ledande befattningar hos bl.a Segre AB och Armstrong World Industries.

- "Fasadgruppen är i ett expansivt skede och relationen med våra leverantörer blir extra viktigt  för alla våra dotterbolag. Med resursen Lars nu tillför så kan hela vår organisation få större fokus på både tillväxt och lönsamhet", berättar Lars Berqkvist, styrelseordförande i Fasadgruppen.

- "Ett samlat grepp över våra leverantörsrelationer är bra på flera sätt, för vi är så pass beroende av varandra, vi entreprenörer och leverantörer. Det är en gemensam produkt vi leverarar åt våra beställare, då måste vi stå på samma sida", känner Mats Karlsson VD i dotterbolaget AB Karlssons Fasadrenoveringar och huvudägare i Fasadgruppen.

- "Det ska bli enormt spännande att få verka inom entreprenörsledet om än med fokus i min långa bakgrund från tillverkande led. Ödmjukt förstår jag att det finns att lära, men jag känner också att jag kan tillföra mycket i min nya roll", berättar Lars Dahlberg, som nu börjar sitt arbete direkt.

Lars nås på e-post:  lars.dahlberg@starkfasad.se

Det ska bli spännande att få verka i entreprenörsledet, berättar Lars