Ring oss gärna!
08-534 710 70

Nya balkonger möter 2011

2011-01-04
Dagarna innan jul- och nyårshelgerna har sträng kyla spridit sig söderut genom landet och i stora delar av Sverige blev den 22, 23 och 24 december månadens kallaste. Det nya året inviger STARK med att låta 20-talet platsgjutna balkonger möta ett vintervitt Stockholm.

I stadsdelen Kristineberg i Stockholm demonteras just nu byggnadsställningarna för den första etappen hos Brf Örnar. Föreningens balkonger var uttjänta och fasaden missfärgad. Under hösten har STARK låtit gjuta nya balkonger bakom vintertäckta byggnadsställningar och monterar samtidigt nya balkongräcken på de härligt breda balkongerna, som är 47 till antalet totalt.

2500 kvm fasadyta

I entreprenaden ingår även färgning (läs målning) av hela fasaden.  På så sätt ges hela fasaden en fräsch yta, inte bara där armering för den nya balkongerna gömts bakom ny puts.

Nya balkongräcken

Det ursprungliga utseendet på fastighetens balkongräcken (fastigheten är byggd år 1935) var slät plåt under handledaren. Någon gång 1986-1987 försågs huset med balkongräcken i trapetskorrugerad plåt, men nu återställs balkongräcken till det ursprungliga utseendet.

Betong är ett oorganiskt naturmaterial och möglar inte. Betongbalkonger är ljuddämpande och tål brand. Fastigheten har delats in i 4 etapper och renoveringen skall stå klar lagom till midsommar.

När byggnadsställningarna demonteras möter de nya balkongerna dagens ljus (klicka för förstoring).
Brf Örnar i Kristineberg har generöst tilltagna balkonger (klicka för förstoring).