Ring oss gärna!
08-534 710 70

Nya balkonger på brf Droskhästen

2013-05-10
Bostadrättsföreningen Brf Droskhästen bildades år 1986 och är belägen på Östgötagatan 33 och Folkungagatan 61, Södermalm i Stockholm. År 2011 skedde det en ombildning av föreningens fastighet som idag består av ett flerbostadshus om 7 våningar med 7 lokaler och 29 lägenheter. Under sommaren 2012 påbörjade STARK ett balkongjobb på fastigheten som avslutades i påskas.

Totalt upprustades nio balkonger i nio lägenheter. Cirka fem stycken betongare var på plats och jobbade med projektet sedan starten. Materialet som användes var betong av vanlig byggkaraktär.

Feedbacken som Stark fått har varit jättebra. Liljan Eriksson, som är styrelsemedlem i BRF Droskhästen, har en positiv approach till STARK:s insats. 
”Vi är verkligen oerhört nöjda med resultatet och att den ursprungliga utformningen av byggnaden kunde bevaras” säger hon belåtet.

Utmärkande drag för fastigheten är att den byggdes år 1912 och ritades av den välkände statsarkitekten John Bagger. Arkitekturen är en blandning av nationalromantik och jugend.