Ring oss gärna!
08-534 710 70

Ombyggnation av gamla Skandiahuset

2013-02-13
Fastighetsägaren Diligentia har inlett en omfattande ombyggnation av gamla Skandiahuset beläget på Sveavägen 44 i Stockholm. STARK är självfallet på plats och bidrar med gipsputsning och invändig murning. Entreprenaden har omfattat en upprustning på totalt 4 huskroppar.

STARK påbörjade sitt arbete på fastigheten i slutet av Oktober förra året och väntas slutföra det i början på April 2013. Man räknar med att kunna flytta in i de nya lokalerna till sommaren 2014. Då kommer en centralt belägen yta på ca 42 599 kvadratmeter ha byggts om till nya hyresgäster. 

Totalt har 10 murare har varit på plats och arbetat med projektet sedan start. Matrialet som används är Finja gipsputs. Hittills har Skanska bytt 850 fönster som STARK har putsat runt. Nu inleds gipsputsning på insidan av ytterväggspelare.

Diligentia månar verkligen om miljön och har högt ställda miljömål med bland annat minskad energianvändning och "gröna" transportmöjligheter till och från arbetsplatsen. Något utmärkande för just denna fastighet är att den kommer uppnåbetyget "Excellent" i den internationella miljömärkningen Breeam. Det är den högsta nivån som uppnåtts i Sverige. 

Jens Wallin, som är STARKs platschef på Sveavägen har bara goda kommentarer att ge om arbetsmiljön. "Från murarsynpunkt är det ett kanonjobb."Skanska står för uppvärmningen, arbetet utförs mellan golv och tak, dvs inga höga höjder".

För mer information om projektet på Sveaväven, vänligen besök följande sida: www.sveavagen44.se