Ring oss gärna!
08-534 710 70

Sachsska huset putsas av STARK

2011-10-25
Stockholms barn- och ungdomspsykiatri (BUP) är en specialistverksamhet inom sjukvården för barn och ungdomar med psykiska svårigheter. BUP i Stockholm har 14 stycken geografiskt utspridda mottagningar i länet och i år renoverar Stark fasad det Sachsska Huset, som vi finner precis intill södersjukhuset.

Projektet påbörjades Vecka 33, början av juni, och skall vara klart till Vecka 48, början av december. Lars-Gunnar är Stark:s arbetsledare på BUP och jobbar med 4 murare för tillfället. Blästring, omputsning och avfärgning av fasaden, målning av fönster utvändigt och plåtarbeten på taket är det som ska göras innan vinter säsongen börjat. 
Lars-Gunnar säger personligen att det finns många positiva fördelar på detta projekt. En av dom är att det alltid händer en massa i omgivningen och inga dagar är sig lik den andra. 

”Det är speciellt att jobba med sjukhus för att arbetet pågår med olika patienter och operationer, och det tillför mycket information hela tiden”, säger arbetsledaren Lars-Gunnar.

Det är mycket att göra och många olika saker att hålla reda på men BUP är det lilla för mig, säger Lars-Gunnar. Då han menar att dom stora projekten är SÖS (södersjukhuset) och Rosenlunds sjukhus, där han också är arbetsledare. 
Locum AB som är vår uppdragsgivare och äger sjukhusen ställer mycket krav på olika redovisningar under loppets gång, till exempel avfallshanteringen där vi har månadsvis rapportering av hur mycket % av avfallet som går till deponi. Ett annat krav är sekretessförbindelserna, som menas med att vi måste skriva på ett avtal i fall att man ser en kändis eller bekant så får det inte komma ut.

Sachsska Huset i en vit fin putsad fasad. (klicka för förstoring)
Innegården på BUP. (klicka för förstoring)