Ring oss gärna!
08-534 710 70

Slutfört projekt vid Mariatorget

2015-07-01
I hjärtat av Södermalm i centrala Stockholm ligger kvarteret Rosendal som med Mariatorget som avskiljare delas in i två områden. I den östra delen, Rosendal större, har STARK Fasadrenovering utfört en utvändig restaurering av en vacker fastighet från början av 1900-talet.

Kvarteret Rosendal har en spännande historia som sträcker sig långt bak i tiden. Här låg en gång Daurerska Malmgården där Carl Michael Bellman föddes i mitten av 1700-talet. Även Christopher Polhem Christofer Polhem residerade i kvarteret under tiden då han dirigerade byggnationen av slussen. Idag består kvarteret mestadels av byggnader från sekelskiftet 1900, med tidstypisk arkitektur och vackra detaljer.

Under 2014 ansågs att delar av kvarteret Rosendal blivit eftersatt och beslut fattades om att en utvändig renovering skulle genomföras. Förtroendet för att utföra entreprenaden gavs till STARK Fasadrenovering som omsorgsfullt renoverat fastigheten. Entreprenaden har innefattat en genomgående fasadrenovering med nedknackning av gammal fasadputs med ny putsuppbyggnad som följd. Fönster och balkongdörrar har renoverats och en noggrann restaurering har genomförts av trappor, socklar och diverse dekorationer av sten.

Kvarteret Rosendal större är sedan juni färdigt och står nu till fullt förfogande för såväl boende som näringsidkare i fastigheten. Även för soldyrkarna på Mariatorget visas nu byggnadernas vackra, tidstypiska arkitektur.