Ring oss gärna!
08-534 710 70

STARK bidrar med byggnationen av Rikstens skola

2012-11-27
Botkyrka kommun uppför för närvarande en ny skola inom ett nytt bostadsområde i Rikstens Friluftstad i sydvästra Stockholm. Den första etappen beräknas vara klar 2013 och förväntas rymma ca. 300 elever. Stark är givetvis på plats och bidrar med murning av fasaderna tillsammans med Peab AB som står för bygget. Projektet omfattar en fasadyta på 2500 kvm på en stor huskropp i vinkel.

Rikstens skola är beläget inom den f.d. miltär flygplatsen i Tullinge som stängdes ned år 2004. Skolan beräknas totalt rymma 600 elever när den står klar 2016/2017. 

Under vecka 23 inleddes arbetet med resning av två plattformar och fortlöpte med murning vecka 24. Starks arbete beräknas vara klart i december.

En arbetsledare och fyra murare är på plats och arbetar med projektet. Materialet som används är fasadtegel från Tegelmäster 37.35 Silver Spur.

Stefan Karlsson, som är platschef för projektet, tycker om variationen av arbetet.

"Det är verkligen roligt att en gammal trogen kund vill att vi ska mura hans bygge då vi oftast  bara putsat på hans jobb"

Heikki Koskela, som Stefan Karlsson refererade till är platschef för Peab på detta bygge och har även han en positiv approach för samarbetet.

"Samarbetet har hittills gått strålande, och jag är väldigt nöjd över Starks drivna arbetare"