Ring oss gärna!
08-534 710 70

STARK färdigställer kvartetet Stataren

2012-01-10
Bostadsrättsföreningen Stataren byggdes på 60-talet och är belägen i Sundbyberg, utanför Stockholm. STARK har nu färdigställt arbetet med bostadsrättsföreningen både in- och utvändigt. Entreprenaden har omfattat byggnad av 28 lägenheter i två våningar ovan befintliga huskroppar.

Samarbetet mellan STARK och bostadsrättsföreningen påbörjades i mars 2010 och färdigställdes efter planeringen den 1 december i år. För cirka fyra år sedan började styrelsen i Brf Stataren diskutera idén om att låta bygga på våningar ovanpå sin befintliga fastighet.Stark har nu utfört en rivning av tak för att bygga på fastigheten med två nya våningar. Nya balkonger har installerats i varje lägenhet och fasaden är nyrenoverad. Lägenheterna stod färdiga för inflyttning redan den 1 december 2011.

Fastigheten har nu 110 bostadsrättsinnehavare efter expanderingen och är helrenoverade invändigt. Arbetet skedde med cirka 50 man på plats.

Camilla Löfgren har också tagit del av projektet på Brf stataren då hon främst jobbat med det administrativa, ekonomistyrning samt kvalitet och miljöfrågor. Camilla nämner att de positiva med detta jobb är att det är ett uppdrag med många delar både in- och utvändigt.

”En annan positiv aspekt är att om man jämför hur byggnaden såg ut innan och efter så är det en klar ansiktslyftning både för byggnaden och kvarteret”, avslutar Camilla.

Kvarteret Stataren, inklädd i en beigebrun fasad med träbalkonger. (klicka för förstoring)
Resultatet efter den invändiga helrenoveringen. (klicka för förstoring)
Nya balkonger som installerats i varje lägenhet. (klicka för förstoring)