Ring oss gärna!
08-534 710 70

STARK på Hasselbacken, igen!

2013-06-04
En av stadens klassiska platser för mat, möte och nöje, ute på Kungliga Djurgården, är föremål för en omfattande renovering. Hasselbacken, den vackra grannen till Skansen, Cirkus och Gröna Lund ska få ett gott omhändertagande av oss på STARK Fasadrenovering.

Hasselbacken är troget förekommande i Stockholms historia och har under åren härbergerat många besökare och matentusiaster, men har också varit en viktig plats för både möten och allsköns tilldragelser. Redan på 1760-talet omtalas "Hasselbackskrogen", då en röd stuga i slänten, mitt bland täta snår av hassel.

Dagens byggnad restes 1872-1874 i askan efter en stor brand. Fram till 1969 användes byggnaden som restaurangskola och tappade under åren, vartefter, sin forna glans. Mest minnesvärt är nog att skolans rektor 1955 introducerade "Hasselbackspotatisen".

1984 fick fastigheten ny ägare som rustade upp och förnyade restauraungen med en tillbyggnad av en hotelldel. 1992 tog Scandic Hotels över hela driften av anläggningen och driver det än idag, fastigheten ägs idag av vår beställare Pandox.

2013 inleder Pandox nu en omfattande och varsam restaurering av fastigheten. Fasaderna ska få renoverad och omfärgad puts, terrasser ska renoveras och fönster bytas ut.

STARK Fasadrenovering kommer ansvara för hela genomförandet, vilket vi är extra stolta över. Detta eftersom förtroendet är baserat på att vi på STARK Fasadrenovering genomfört flera krävande renoveringar, av hotell, åt Pandox.

Projektet kommer sätta igång redan nu under juni månad och beräknas vara klart vid årsskiftet 2013/2014. Bertil Sjöholm kommer vara ansvarig platschef och vi beräknar att ha sex medarbetare igång, tillsammans med våra duktiga underentreprenörer. Totalytan uppskattas till ca. 3000 kvm.

Bertil Sjöholm, som funnits med i vår fasadverksamhet sedan 1964, tycker det är spännande att få dra igång ett sånt här speciellt projekt. Bertil har en gedigen kompetens inom murande och putsande, i synnerhet komplicerade restaureringsprojekt.  

- Det är roligt att jag som senior platschef kan bidra med så mycket i en sån här kulthurhistorisk renovering, berättar Bertil och fortsätter med glimten i ögat. - Kanske ska jag också försöka uppfinna någon nytt potatisrecept när jag ändå är på en sådan klassisk adress.

Mikael Karlsson, VD på STARK Fasadrenovering lägger till, - Det är extra roligt  för oss att vara här på Hasselbacken. Här så avtäcktes just varumärket och namnet STARK Fasadrenovering för första gången, år 2005. Då som ett tydligt steg från enbart en traditionell mur- och putsentreprenör, till den mer samlade entreprenör för utvändig renovering, som vi idag är.