Ring oss gärna!
08-534 710 70

STARK på Ikanos utsida i Kista

2012-01-29
Ikano bostadsproduktion, som ägs av familjen Kamprad, bygger nu 155 nya bostadsrätter belägna i Kista, utanför Stockholm. 74 bostadsrätter byggs i bostadsrättsföreningen Odde och 81 bostadsrätter byggs i föreningen Surtsö. Ikano och STARK har ett långt samarbete och STARK är självklart på plats även i Kista.

Projektet med Ikano Bostad startade vecka 48, 2011 och beräknas stå färdigt vecka 33, 2012. STARKs affärsområde Fasad ska isolera och putsa de totalt 7800 kvm fasadyta som fördelas på de två olika bostadsrättsföreningarna. Utöver det ska affärsområde Ställning montera ställning för alla utvändiga arbeten.

Fasaderna ska putsas med Weber tunnputssystem EF Serpomin med 50mm mineralull och ansvarig arbetsledare från STARK är Andreas Petterson. 6 murare och 4 ställningsbyggare är på plats i Kista och arbetar med projektet, men man kommer antagligen förstärka med ytterligare två murare till våren för att arbetet ska bli så effektivt som möjligt.

Stefan Karlsson som är affärsområdeschef för AO Fasad ser bara positiva sidor med arbetet. Han berättar att det underlättar att arbetet sträcker sig över en vinter då det oftast är svårare att sysselsätta murare på grund av kylan.

Ikano är en kund som ständigt återkommer till STARK, vilket förenklar arbetet för entreprenörena som känner igen deras utförande eftersom Ikano ofta arbetar med samma detaljlösningar och använder samma entreprenörer, något som gör att de olika projekten får ett bra flyt och ett kostnadseffektivt resultat.

”Jag är väldigt nöjd med Stark’s insats och tycker det är skönt att det fungerar så bra att samarbeta med företaget Stark”, säger Ikanos entreprenörsledare Mikael Pettersson.

Ikano putsas av STARK i solskenet. (Klicka för förstoring)
7800kvm fasadyta putsas och isoleras. (Klicka för förstoring)
Fasaderna putsas med Weber tunnputssystem EF Serpomin med 50mm mineralull. (Klicka för förstoring)