Ring oss gärna!
08-534 710 70

STARK på Tele2 Arena

2013-03-04
STARK har nyligen börjat avveckla sig från Tele2 idrotts- och evenemangsarena som för närvarande håller på att utvecklas i globenområdet. Tillsammans med ett antal andra underentreprenörer har STARK tagit uppdrag från Peab, som är huvudbeställaren på projektet. STARK:s huvudsyssla har varit murning av alla mellanväggar invändigt, så kallad invändig stomkomplettering av samtliga väggar. Entreprenaden har omfattat en byggnation på en totalyta av 11 000 kvm på en massiv huskropp.

Projektet inleddes under sommaren 2011 och har alldeles nyligen avslutats. Som flest har 13 murare varit på plats och materialet som har används har varit betonghålsten och murbruk av vanlig byggkaraktär. 

Jens Wallin, som är en av STARK:s projektledare på Tele2 arena, är oerhört stolt över STARK:s insats och ser fram emot premiärveckan i sommar. 

"Det är sannerligen ett speciellt projekt att få vara involverad i och vi har haft otroligt bra produktivitet sedan starten", säger han nöjt. 

Något utmärkande för Tele2 arena är att Zlatan Ibrahimovic och hans Paris Saint-Germain (PSG) kommer under premiärveckan spela mot Hammarby fotboll (23 juli 2013). Gyllene Tider kommer kort därefter ha en premiärspelning på arenan (27 juli 2013). 

Tele2 arena tar upp till 30 000 sittplatser och ägs av fastighetsägaren och byggherren Stockholms Stad genom bolaget SGA fastigheter.