Ring oss gärna!
08-534 710 70

Stark Renoverar Hilton Hotell Slussen

2011-08-28
Hilton Hotell är en internationell amerikansk ägd hotellkedja grundad år 1919 av Conrad Hilton. Runt om i världen finns i år 500 Hilton Hotell, i Sverige finns Hilton Malmö City och Hilton Stockholm Slussen. Hotellet öppnade i Slussen år 2002 och renoveras i år av Stark fasad.

Jobbet som utförs åt Pandox på Hilton Hotell beräknas ta sex månader och ansvaras av arbetsledare Jens Wahlin och hans cirka tio killar. Jens nämner att det är kul att jobba med ett sådant synligt projekt som alla känner till men också att det tillför mycket planering jobbmässigt då han under denna period arbetar med underentreprenörer.

Projektet omfattar renovering och färgning av fasaderna, utbyte av alla mjukfogar och tvättning av tegelfasader. Hilton ordnar sedan själva med belysningen. Allt detta under tidsperioden juni-november.
-   Detta projekt skiljer sig från andra jobb då man måste kontrollera vad som ska göras och vem som ska göra det, vi behöver underrätta målare och se till att yrkesgrupperna är beredda, berättar Jens.
 
-   Jag tycker att Stark gör ett bra jobb på Hilton och skulle anlita dom igen om vi får chansen, säger engelsmannen och hotellchefen Darren Holeen på Hilton Hotell.

Hela Slussen kommer snart vara en stor arbetsplats. STARK är först ut med en fasadrenovering av Hilton Hotell. (klicka för förstoring)
Hilton Hotells fasad i en skön höstfärg. (klicka för förstorning)
Hilton hotel ligger på höjden i Slussen och glänser ut över Gamla stan. (klicka för förstoring)