Ring oss gärna!
08-534 710 70

STARK sponsrar med hjärtat

2011-02-03
Veckan efter handbolls-VM är Staffan Olsson, förbundskapten för Svenska Handbollslandslaget tillbaka i vardagsbestyren, nämligen som tränare för Hammarby Handboll. Och onekligen skapade detta världsmästerskap ett ”sug” efter handboll generellt. Tittarsiffrorna för Sveriges semifinalmatch mot Frankrike i fredags visade på att ca 16% av svenska folket satt bänkade framför TV-apparaterna för att följa matchen. Nu tar STARK klivet in i svensk elithandboll som ny sponsor av Hammarby Handboll.

Kopplingen till just sporten handboll har länge funnits i företagets historia. Styrelseordförande och majoritetsägare för STARK-företagen, Mikael Karlsson, spelade själv handboll i sin ungdom. Här berättar Mikael vilka fördelar det finns i handboll kontra andra sporter.

-Det finns många sportsliga fördelar med handboll jämfört med andra idrotter. Det krävs alltid ett engagemang och en kämpaglöd för att vinna i handboll, säger Mikael.  

En annan aspekt är etiken kring spelet och det faktum att varje match är en familjefest. Alla generationer kan gå och titta, utan att behöva vara rädda för att hamna i tumult efter en match.

-Det är ofta rätt tuffa tag både i försvars- och anfallsspel i handboll, men samtidigt väldigt få utvisningar. Du hjälper alltid en spelare upp från golvet när spelet är avblåst, säger Mikael.   

-Väldigt sällan ser man ojusta tilltag eller filmningar. En väldigt reko sport med tanke på hur mycket kroppskontakt spelarna har, jämfört med exempelvis fotboll eller hockey. Jag har aldrig hört talas om något stök efter en handbolssmatch. På Råsunda är man orolig när man går till bilen, vilken väg man skall ta för att slippa bråk. Ingen lämplig tillställning att ta med sig familjen direkt, avslutar Mikael.  

Första hemmamatchen efter VM

Väl hemma efter VM fick Staffan och Hammarby ta emot IFK Kristianstad redan igår i Eriksdalshallen, dock blev det förlust med 22-26.

STARK ser fram emot  att avsluta säsongen som sponsor till Hammarby som redan imorgon spelar nästa match – en spännande sådan. Eskiltunalaget Guif kommer nämligen på besök till Eriksdalshallen (19:00).

För er som inte kan ta plats i hallen men ändå vill se handbollssmatcher så rekommenderar vi siten  http://www.livehandboll.se/.

Källa: http://www.mms.se/

Staffan Olsson, förbundskapten i Svenska Herrlandslaget i handboll och tillika tränare i Hammarby handboll, träffar Lennart Ideskär, Vd för STARK-företagen i Eriksdalshallen på Södermalm i Stockholm (klicka för förstoring).
Albin Tingsvall och Fredrik Pettersson är två spelare i Hammarby som blivit uttagna till att spela A-landslagskamper (klicka för förstoring).
Hammarby mot Kristianstad (klicka för förstoring).