Ring oss gärna!
08-534 710 70

STARK utökar - ny entreprenadingenjör!

2016-09-02
Vi på STARK har utökad truppen med en till byggingenjör, som ska ingå i anbudsarbetet men även stödja hela vår produktion i utförandet. Vi välkomnar Sebastian till STARK!

Från början på augusti månad så har Sebastian Wistrand anställts till gruppen som ansvarar för vårt anbudsarbete, där kalkylering, upphandling och inköp är strategiska områden.

Sebastian som är 22 år och är född och uppväxt i Winnerbäckland (Linköping!). Efter slutfört gymnasium har han läst till byggingenjör på högskola i Jönköping och nu påbörjat byggkarriären, som entreprenadingenjör, hos oss på STARK.

- Det är förstås roligt att äntligen börja med konkret arbete efter en lång studietid. Extra spännande är det att att kliva in i entreprenörsvärlden, speciellt inom STARK. Här får man omgående ”känna på hetluften”, berättar Sebastian. Det är lite ovant, så här i början. Samtidigt är det egna ansvaret jag fått också lärorikt. I det har jag har också ett riktigt bra stöd ifrån resten av gänget.

- Jag tycker det är både roligt och spännande att vi fått ombord Sebastian, han är målmedveten och engagerad. Han har också ett lugn som är viktigt i rollen, tycker Martin Freiling, Entreprenadchef och ansvarig för rekryteringen. Jag vet att Sebastian har alla förutsättningar att bidra i STARK och därmed bli till stor nytta för våra kunder.

Huvuduppdraget i anbudgruppen är att säkerställa korrekta anbud utifrån beställarnas krav och önskemål. Här gäller att fånga allt det som ska göras och ihop med kunden se till att vi så långt det är möjligt är ense om omfattningen.

Här läggs förstås stor vikt på de tekniska lösningarna, på att hitta rätt material- och produktval samt rätt mängder, allt utifrån kraven på funktion och kvalitet. Det handlar också om att upphandla leverantörer med från samma förutsättningar och förbereda ett effektivt utförande när uppdraget väl beställs.

Efter anbud så bistår man i kontraktsarbetet med kunder och leverantörer och följer entreprenaden genom att ingå i platsledningen, under respektive projektledare som bär ansvaret för själva genomförandet.