Ring oss gärna!
08-534 710 70

Stefan Karlsson tar över som VD i STARK Fasadrenovering

2016-09-08
Från september har Stefan Karlsson, tidigare företagschef, övertagit rollen som VD inom STARK Fasadrenovering, efter Mikael Karlsson som nu skall fokusera fullt på den nya koncernen, som även STARK-bolagen är en del av.

 

STARK har i maj 2016 genomfört ett samgående med Karlssons Fasadrenovering och tillsammans skapat Sveriges största fasadkoncern, i moderbolaget Fasadgruppen Sverige AB.

 

"Som ett led i detta så förändrar vi nu ledningsorganisationen inom STARK”, berättar Mikael Karlsson och fortsätter.  ”Jag kommer fortsatt att vara en aktiv och engagerad huvudägare, men inom den nya koncernen vi börjat bygga”.

 

”Vi behöver fokus på de nya steg vi ska ta på marknaden och jag tycker det är extra lämpligt att nu få lämna över till en av STARK:s trotjänare och ”tungviktare”, fortsätter Mikael”, vilket jag kopplar till att Stefan började i STARK, som murare, redan som 21-åring. Han har gjort en lång resa med oss och är förstås en av dom som bäst känner vår idé och vår kärnverksamhet”.

 

”Det är förstås både roligt och spännande att nu ta nästa kliv i min yrkeskarriär och i det få överta stafettpinnen från Micke. Jag har förstås funnits i STARK länge och också länge haft ett samlat ansvar för våra affärer och produktion”, berättar Stefan, men nu ser jag fram emot en hel del nya utmaningar och ett större ansvar”.

 

Stefan övertar , per september, successivt det formella VD-ansvaret och i det samlade affärsmässiga och strategiska ansvaret för verksamhetens utveckling och resultat - ekonomiskt som kvalitets- och miljömässigt. Arbetet drivs ihop med tidigare ledningsgrupp och förstås alla goda anställda inom STARK.

 

Stefan är också delägare och sitter även i styrelsen för Fasadgruppen Sverige AB, så i det är han förstås involverad i koncernens samlade utveckling, även om fokus blir på att leda verksamheten i STARK.

 

”Inom STARK har vi länge haft fullt fokus på att skapa långsiktiga relationer. I grunden handlar det om att vi alltid ska ha nöjda kunder och då måste vi alltid leverera rätt, så att vi också blir det självklara valet vid nästa uppdrag”, avslutar Stefan.

- Spännande att ta över stafettpinnen som VD i STARK Fasadrenovering, tycker Stefan Karlsson
- Jag kommer nu kunna lägga full fokus på att ta nya kliv för Fasadgruppen Sverige, berättar Mikael Karlsson