Ring oss gärna!
08-534 710 70

Sveriges största fasadkoncern!

2016-06-04
De etablerade fasadentreprenörerna STARK, i Stockholm, och Karlssons Fasadrenovering, i Småland, gör nu gemensam sak och blir den geografiskt största fasadentreprenören i Sverige. Ihop omsätter man ca 300 Mkr och har 150 anställda, verksamma från Stockholm/Mälardalen ut i hela södra Sverige, ner till Blekinge och Skåne.

Med ursprunget i det traditionella mur- och putshantverket är historian för både STARK och Karlssons Fasad väldigt lika, bägge skapade ur det lilla entreprenörs- och hantverksledet under sextio- och sjuttiotalets Sverige.

Med tiden har vi utvecklats till erfarna fasadentreprenörer, med fokus på hela utsidan. Vår kompetens finns från klassiskt kulturhantverk till moderna energieffektiva fasadsystem. Fasader renoveras idag även ihop med avancerad samordning av andra byggdelar t.ex. tak, fönster och balkonger.

Nu blir vi geografisk marknadsledare inom fasadbranschen och förbättrar möjligheterna för er som kund och beställare till bolagen. Ytterligare kompetens tillförs, ytterligare resurser skapas och dessutom erbjuder vi nu en geografisk täckning som ingen annan på vår marknad kan lösa.

Bolagen kommer att fortsätta verka under befintliga namn och organisation. Vårt fokus ska istället ligga på att förbättra oss i konkurrensen, skapa innovativa lösningar och vara ett ännu tryggare val.

Nu har man möjlighet att samarbeta med en innovativ helhetspartner, som sänker kostnader och höjer värden, oavsett om fastigheten är i Stockholm, Uppsala eller på vägen ner till Småland eller Skåne.  

Kommenterer från huvudägarna i bolagen:

 ”Det är enormt roligt att två erfarna och kunniga fasadentreprenörer funnit varandra. Vi har så mycket gemensam kompetens som kommer våra beställare tillgodo”, tycker Mats Karlsson VD på Karlssons Fasad och fortsätter. ”Det är ett stort steg vi nu tar från Ädelfors, i djupaste Småland, till att ha resurser ända upp till Uppsala och Gävle”.

 "Vi blir nu en extra trygg entreprenör, med två välmående företag som bestämt sig för att, tillsammans, ta nästa stora kliv in på en otroligt spännande bransch”, berättar Mikael Karlsson, VD på STARK, och avslutar. ”Det ska bli mycket spännande och träffa våra kunder och berätta mer om vad vi nu kan erbjuda”

 ”Jag drar allt på smilbanden och tänker att det är smått unikt att Mikael på STARK, precis som Mats och jag på Karlssons Fasad, på varsitt håll, har haft en far som en gång startade ett litet hantverksföretag som idag blivit marknadsledare. Och att bägge fäder dessutom heter Roland Karlsson!”, avslutar Dan Karlsson delägare på Karlssons Fasad.

För ytterligare kontakter med bolagen så hänvisar vi 

Mikael Karlsson 070-412 43 38  (VD, STARK)

Mats Karlsson   070-667 20 52  (VD, Karlssons Fasadrenovering)

 

FAKTA

STARK Fasadrenovering i Sverige AB, STARK Hyrställningar i Sverige AB och STARK Fasad i Stockholm AB kommer tillsammans med AB Karlssons Fasadrenovering bli helägda dotterbolag i ett gemensamt holdingbolag, ägt gemensamt av tidigare ägare.

Huvudägare i STARK Fasadrenovering är Mikael Karlsson och i Karlssons Fasadrenovering är det bröderna Mats och Dan Karlsson (Utöver detta finns några mindre delägare).

STARK Fasad (med systerbolag) omsätter ca 190 Mkr och har ca 70 anställda med huvudsaklig verksamhet i Stockholm och Mälardalen. Huvudkontor i Stockholm. Karlssons Fasad omsätter ca 110 Mkr och har ca 80 anställda med verksamhet från Skåne, via Småland upp till Östergötland och Sörmland. Huvudkontor är i Ädelfors, nära Vetlanda.

Målet är ytterligare stärka vår marknadsledande position och vara det självklara valet som helhetspartner inom fasadarbeten

Ny rikstäckande fasadentreprenör från Stockholm och Mälardalen ner genom södra Sverige, till Småland, Blekinge och Skåne
”Det ska bli mycket spännande och träffa våra kunder och berätta mer om vad vi nu kan erbjuda", tycker Mikael Karlsson, VD, STARK.
”Det är ett stort steg vi nu tar från Ädelfors, i djupaste Småland, till att ha resurser ända upp till Uppsala och Gävle”, säger Mats Karlsson, VD, AB Karlssons Fasadrenovering