Ring oss gärna!
08-534 710 70

Vacker hantverksfröjd vid Odenplan färdigrestaurerat

2016-08-15
Vackert beläget snett emot Gustav Vasa Kyrka ståtar fastigheten Kv. Nebulosan 14. Ett härligt hus från förra sekelskiftet har fått en varsam och välbehövlig restaurering utav oss på STARK.

Calle Cederqvist, som är ett av STARKs senaste tillskott inom produktionsledning, har genomfört uppdraget i nära samverkan med byggherren BRF Nebulosan 14. Samverkan sker också ihop med den tekniska expertis som ett avancerat restaureringsprojekt kräver.

Det blir förstås många frågor att reda ut och säkerställa, innan man kan genomföra den här typen av entreprenader, vilket vi på STARK har god erfarenhet av. Det händer lite för ofta, än idag, att man har lite för bråttom och inte undersöker och projekterar uppdraget tillräckligt.

Calle har lett projektet från planering, genom projektering fram till ett färdigställande, vilket varit både roligt och spännande. Han tycker det är extra roligt att, som en erfaren murare, få återkomma till de här härliga gamla husen centralt i Stockholm. Det är också roligt att ha jämförelsen med ursprungliga ritningar och bilder (se bild till höger)

- Vi har verkligen fått arbeta ifrån grunden och i detta även återskapat alla vackra former på fastigheten, berättar Calle, med detta har vi också fått arbeta med ursprungliga hantverksmetoder och material.

- Det känns alltid lite extra varmt i murarhjärtat när man får sätta händerna i det  "riktiga" hantverket, avslutar Calle med ett brett leende.

Fastigheten är nu slutbesiktigad och även återlämnad till föreningen, i god tid. Det känns förstås bra att vi nu också kan lämna gatan och ge byggherre, boende som butiker lite lugn och ro igen. Detta efter den både hektiska och stökiga tid som ett fasaduppdrag oftast innebär.

Att det också blir vackert hoppas vi att alla som passera ska känna!

 

Brf Nebulosan, idag åter i full glans efter restaureringen
Nebulosan, strax efter färdigställande vid det förra sekelskiftet