Ring oss gärna!
08-534 710 70

Välgjorda balkonger åt Haninge Bostäder

2016-06-03
STARK har efter offentlig upphandling fått förtroendet för ett omfattande renoveringsuppdrag av balkonger, inom allmännyttiga Haninge Bostäders bestånd, ute i Tungelsta och Vendelsö. Uppdraget att totalrenovera 102 balkonger har nu avslutats med en slutbesiktning, helt utan anmärkningar.

 

Haninge Bostäder är Haninges kommunala bostadsbolag, som äger och förvaltar fastigheter i olika kommundelar, från Utö och Dalarö i söder till Vendelsö i norr. Totalt har man 2135 lägenheter i sitt bestånd och utöver detta finns både studentlägenheter och lokaler för bl.a. kommersiell verksamhet. 

Haninge Bostäder upphandlade en entreprenör för en omfattande renovering av betong och balkonger i både Vendelsö och Tungelsta, där merparten av uppdraget skett ute vid Tungelstavägen. Där har man totalrenoverat 102 balkonger. För entreprenaden har Haninge Bostäder anlitat Stockholms Betongkonsult AB, för sin byggledning.

STARK:s verksamhetsområde Betong har ansvarat för utförandet, för projektering och för samordning av inblandade underentreprenörer. Merparten av uppdraget har dock utförts med STARK:s egen personal. 

-Uppdraget har varit att bila och gjuta om själva plattorna på 102 balkonger, men också desto fler balkongskärmar, berättar Peter Lindgren, lagbas för STARK, och fortsätter. -Vi har också försett alla renoverade balkonger med nya räcken och tak ovanpå varje balkongrad.

-Vi har haft ett bra samarbete både med byggherren och med deras byggprojektledning , Det är alltid komplicerat att samordna uppdrag i bostadsområden med kvarboende, tycker Johan Mörvik, projektledare och ansvarig för entreprenaden för STARK.

Han forsätter: -Därför är det A och O med en bra dialog och med fokus på lösningar, här tycker jag alla inblandade har bidragt starkt. 

-Sen är det makalöst roligt att få överlämna en entreprenad till slutbesiktning och få den godkänd helt utan anmärkningar. Sånt gör en extra stolt över våra duktiga hantverkare. Nu tar vi en välförtjänt långhelg! avslutar Johan med ett gott skratt.

 

 

 

 

 

 

102 balkonger totalrenoverade med nya räcken
Arbetet utfört med kvarboende
Sista ställningarna på väg ned efter en prickfri slutbesiktning