Ring oss gärna!
08-534 710 70

Balkongrenovering & Inglasning

STARK har stor erfarenhet av betongrenovering och i synnerhet då balkonger. Vi både renoverar och platsgjuter balkonger. Vi tar också bort gamla balkonger och ersätter med helt nya prefabricerade balkongar, i betong eller andra material. Betongrenovering innefattar inte bara plattan utan även skärmväggar, konsoler och andra detaljer.

Självklart har vi mycket god kompetens inom betonghantverk och har lösningar för kulturfastigheter som nyproducerade bostadsområden.

Balkongplattan renoverad och större - höjt värde!

Eftersom vi både platsgjuter, byter ut till prefabricerad eller kombinerar renovering med ett prefabricerad komplettering så finns alla möjligheter, att utöver en förbättrad livslängd även höja värdet på boendet. Med en bygglovsprocess kan man utöka storleken på balkongen och förbättra känslan och höja prislappen för sin bostad.

Förläng livslängden genom smarta åtgärder - bättre ekonomi!

Med smarta åtgärder som kompletterande behandlingar, t.ex. karbonatiseringsfördröjande färg och olika typer av impregneringar och beläggningar kan man öka livslängden på renoveringen betydligt. Det betyder förstås fler år att sprida investeringen över.

Räcken och inglasningar - skapa ytterligare rum!

Självklart renoverare vi balkongräcken eller byter ut dom till likvärdiga eller ersätter med helt nya lösningar. Ofta med räcken så förbereder vi för olika inglasningssystem eller genomför en kompletti inglasning på en gång.

Det finns en mängd olika lösningar, smarta och sköna, som kan anpassas efter era behov. Helt klart så skapar man sig ett extra "rum" och höjer förstås både nyttjandegraden som värdet på sitt boende.

Vad gäller räcken och inglasningar så är vi obereoende av tillverkarna och kan förstås hjälpa till med projektering och test av ett urval.

Loftgångsrenovering - med kvarboende!

Vi har också smarta och effektiva lösningar för renovering av betong i loftgångar där man oftast hamnar i konflikt och problem med att boende förstås vill kunna ta sig in och ut ur sina lägenheter, under renoveringsperioden.

Helhetslösning i samverkan med beställaren!

Vi bistår gärna i projektering, planering och bygglovsförfarande. Här kan vi gemensamt hitta lösningar och göra prov för att få till rätt val för er. Dessutom finns ofta andra behov som vi kan lösa i samband med balkongerna, t.ex. fasader, måleri, plåt, fönsterbyte m.m. Allt det kan vi paketera i en helhetslösning, där ni får en motpart och en garanti!

Summerat gällande balkonger, betong, räcken och inglasningar så utför vi:

  • Renovering
  • Rengöring
  • Omgjutning
  • Prefab-montering
  • Utökning (bredd,längd)
  • Impregnering och ytbehandling
  • Byten och renovering av balkongfronter/räcken
  • Inglasningar
  • Översyn och åtgärdsförslag
  • Totalåtagande


Vid fasader av betong utför vi fullständiga åtgärdsanalyser och åtgärder för en längre livslängd.

För mer info:

Stefan Karlsson - VD STARK fasadrenovering
Telefon: 08-534 710 75
E-post: stefan.karlsson@starkfasad.se